Team KoVa naisten paras Kausalassa – Dorikset voitti naisten harrastesarjan

Kouvola-Valkealan yhdistelmäjoukkue Team KoVa vei naisten sarjan puhtaalla pelillä Kausalassa. Voittaja joutui ahtaalle vain emäntäseura Yritys Sahan kanssa, joka vei ratkaisun kolmanteen erään. Pikkuerää edettiin alusta alkaen tasaisesti ja tilanteissa 9-9 ja 10-10 molemmilla oli mahdollisuutensa,kunnes KoVa ratkaisi pelin ja turnauksen edukseen numeroissa 12-10.

Neljän joukkueen turnauksessa Iitin Pyrintö pysyi hyvin edellisten kyydissä, mutta nuorelle Ruokolahden Rajulle taso oli tällä kertaa liikaa. Ei tosin ihme, sillä kolmen kärki on naisten sarjan parasta ja nyt turnauksesta puuttui ns. keskikastin massa.

Naisten harrastesarjan turnauksessa oli mukana kahdeksan joukkuetta, joista Dorikset olivat omassa kastissaan. Joukkue oli koottu tutusta Vuokottarien ryhmästä ja ennakkoonkin kokemuksen kautta sarjan suosikki. Finaalissa kokemus oli valttia, kun vastustajaksi valikoitui oman lohkonsa kakkonen ja ristikkäisottelussa Yritys Lekan pehmentänyt kotkalainen KoHuKo. Ilman taistelua ei KoHuKo kuitenkaan suosikille antautunut, sillä eräpisteet 25-17, 25-22 osoittavat pelistä tulleen oikean finaalin makuisen.

Kärkiparin takana Yritys Leka otti kolmossijallaan 8 lisäpistettä ennen Orimattilan Jymyä. Viidenneksi sijoittui Perttulan Tähti ja kuudenneksi Metro. Sarjan jumbofinaalissa helsinkiläinen HOT sulatti Lahen Pirkot kahdeksanneksi.

Kahden eri sarjan turnauksen läpileikkaus osoitti, että nyt ollaan joukkueiden sarjoihin sijoittelun suhteen oikealla tiellä. Naisten sarjassa taso oli juuri niin hyvä, kuin Viking Line Cupissa pitääkin. Kolmen kärki erottui, mutta Ruokolahdenkin esityksestä pursusi taistelu, millä harrastesarjassa olisi tullut menestystä, mutta oppi olisi jäänyt saamatta.

Harrastesarja oli kaikkinensa tasainen, missä kärkiparin valtava rutiinitaso osoittautui riittäväksi. Leka ja Perttulan Tähti oli mukana junioripitoisella joukkueella ja menestyivät hienosti.

Turnausjärjestys, naisten harrastesarja; 1) Dorikset,Valkeala, 2) KoHuKo, Kotka, 3) Kausalan Yritys/Leka, 4) Orimattilan Jymy, 5) Perttulan Tähti, 6) Metro, 7) HOT, Helsinki, 8) Lahen Pirkot.

Naiset; 1) Team KoVa, Kouvola-Valkeala, 2) Kausalan Yritys/Saha, 3) Iitin Pyrintö, 4) Ruokolahden Raju

DSC_2290