Saha ja Vauhti valloitti Kausalan

Iitin Pyrinnön Jorma Mäkinen löytää raon
ja hyökkää pisteenNappan torjunnan välistä

Holtsun hyökkäys pysähtyy Sahan torjuntapariin
Niina Hutri-Suvi Taimosto

Kausalan Yrityksen Team Saha oli Naisten sarjan ja Elimäen Vauhti Miesten harrastesarjan voittajat Viking Line Cupin osaturnauksessa Kausalassa. Saha joutui joutui turnauksessa koville ja viilaamaan  piikkinsä uuteen uskoon ennen kuin voitto heltisi. Ensin KoLen naiset koettelivat lohkovaiheessa 2-1 voitolla Sahan piikkien pitävyyttä, mitkä olivatkin osin kesäterässä.

Jatkossakin Saha joutui kahdesti turvautumaan kolmanteen erään ennen kuin turnausvoitto jäi kotiin. Ensin välierävaiheessa Holtsu taipui vasta pikkuerässä ja siinäkin taistellen lukemat 12-15. Toisessa välierässä Tapanilan Erä kukisti KoLen ykkösnaiset selvin numeroin ja nousi finaalissa haastajasta jopa suosikiksi, mitä asemaa vahvisti avauserässä voittamalla sen 26-24. Toisessa erässä Yritys Saha teki työnsä paremmin ja vei 25-20 voitolla ratkaisun kolmanteen erään. Siinä Tapanilan naisten usko taisi loppua, sillä Saha varmisti turnausvoiton lukemin 15-4.

Myös pronssiottelussa nähtiin kolme erää, kun Holtsu ja KoLe 1 hakivat parasta mahdollista sijoitusta. Ratkaisuerässä Holtsu oli lopulta selvästikin parempi luvuin 15-8.

Sijoista 5-6 KoLen kakkosnaiset löi Lätyt puhtaasti 2-0 ja sijoittui turnauksessa viidenneksi.

Mainittakoon, että turnausvoittaja Saha esitteli kokeneen kuusikon lisäksi joukkueessaan kolme C-tyttöä, jotka saivatkin päivän aikana paljon peliakaa ja osin myös huippuonnistumisia. Tyttöjen peli nostatti tunteita myös katsomossa, mssä ymmärrettiin annettu mahdollisuus olla joukkueessa, missä vierellä pelasi ja oppia antoivat lajia ammatilaiskentillä, liigatasolla ja 1-sarjassa pelanneet naiset.

Miesten harrastesarjassa mukana oli vain kolme joukkuetta, jotka pelasivat kaksinkertaisen sarjan. Elimäen Vauhti hoiti kaikki neljä otteluaan puhtaasti 2-0 ja oli turnauksessa ylivoimainen. Samaa voi sanoa Iitin Pyrinnöstä, joka hallitsi Vauhdin tapaan omat ottelunsa pelattaessa kakkossijasta. Nappa ei tällä kertaa riittänyt edes erävoittoon, mutta taisteli sekin useassa erässä läheltä piti tilanteita.

HooBee