* Miesten ja naisten sarjat ovat tarkoitettu kovempitasoisille joukkueille ja turnauksiin voivat osallistua SLeL:n alueiden/maakuntien (miehet 4-5 sarjat ja naiset 3-4 sarjat ) joukkueet ja kaudelle 2017-2018 luetteloidut pelaajat, sekä myös ”kovempitasoiset” harrastejoukkueet.
* Miesten ja naisten harrastesarjat on tarkoitettu vain harraste- ja puulaakijoukkueille. Joukkueissa ei saa pelata yhtään aikuisten sarjatoimintaan kaudelle 2017-2018 luetteloitua pelaajaa.
* Miesten, sekä miesten harrastesarjan joukkueissa saa pelata yksi naispelaaja. Naispelaajalla ei ole sarjarajoituksia.
* Sekasarja on tarkoitettu harrastejoukkueille. Joukkueessa saa eräkohtaisesti pelata korkeintaan yksi (1) kaudella 2017- 2018 alueiden/maakuntien miesten (4-5) sarjaan luetteloitu pelaaja. Lisäksi joukkueessa on oltava aina vähintään kaksi naispelaajaa kentällä (Sekasarjaa ei voi ajoittaa yhdellä naispelaajalla, mutta jos naispelaaja loukkaantuu sitä voi jatkaa yhdellä naispelaajalla). Naispelaajilla ei ole sarjarajoituksia, verkon korkeus on 243 cm, aloitus suoritetaan ala-aloituksena, miespelaajan etukentän hyökkäys tapahtuu sormilyöntinä tai jujuna, takakentän hyökkäys voi tapahtua myös iskulyöntinä, mutta ei etukenttäpelaajan toimesta, miespelaaja ei saa torjua eikä tehdä torjuntayritystä naispelaajan etukentän kolmannesta kosketuksesta. Takakentän hyökkäyksen voi torjua. Naispelaajalla hyökkäyksessä ei ole rajoitusta.

HUOM. Omantasoiseen turnaukseen osallistuminen antaa suuremman pelinautinnon kaikille joukkueille.

Nuorten osallistuminen Viking Line Cup turnauksiin kaudella 2017-2018
A- juniorit kuten aikuiset.
B-C juniorit voivat osallistua miesten ja naisten sarjoihin kuten aikuiset, sekä harrastesarjoihin jos eivät ole luetteloituneet aikuisten sarjatoimintaan.

Luettelointi on tapahtunut kun pelaajan nimi on ensimmäisen kerran kirjattu aikuisten sarjaottelujen ottelupöytäkirjaan.
Libero
Kaikissa sarjoissa on sallittu eräkohtainen liberopelaajan käyttö
Joukkuemäärät turnauksissa

Pienin joukkuemäärä yksittäisessä turnauksessa on kolme joukkuetta/sarja jotta ko. sarja järjestetään. Jos turnauksessa on miesten ja miesten harrastesarja tai naisten ja naisten harrastesarja voi sarjaan osallistua myös yksi tai kaksi joukkuetta jolloin sarjat yhdistetään pelillisesti. Turnausjärjestäjä päättää asiasta