Kutsumme kaikkia seura-, puulaaki-, työpaikka-, harraste-, kuntoilu- ym. joukkueita osallistumaan LENTOPALLON VIKING LINE CUPIN turnauksiin.

Turnauksissa noudatetaan Suomen Lentopalloliiton kilpailusääntöjä ja näitä määräyksiä.
Jokainen turnaus on oma yksittäinen tapahtuma, sekä samalla cupin osakilpailu. Osakilpailusta saa cup pisteitä kokonaiskilpailuun seuraavasti. Voittaja saa 12, kakkonen 10, kolmonen 8 nelonen 7 viitonen 6 kuutonen 5 seiska 4 kasi 3 p 9 eteenpäin kaksi pistetä. Jos turnaukseen osallistuu vain kolme (3) joukkuetta pisteet jakautuvat 8,6 ja 5 pistettä. Joukkue voi osallistua yhteen tai vaikka kaikkiin sarjansa turnauksiin. Jokaisesta alkuturnauksesta saadut pisteet lasketaan kokonaisturnauksen pisteisiin.

Kahdeksan parasta joukkuetta/sarja ovat oikeutettuja lopputurnaukseen, Lopputurnaukseen pääsemiseksi vaaditaan vähintään kolmeen turnaukseen osallistumista. Lopputurnausjoukkueiden pelaajien on pitänyt osallistua vähintään yhteen alkusarjan turnaukseen ko. joukkueessa. Mikäli joukkue ei osallistu lopputurnaukseen annetaan mahdollisuus seuraavaksi parhaalle joukkueelle. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää 1. mukaan laskettujen turnausten voitot, 2. kakkossijat, 3. kolmossijat jne. Ellei näin saada järjestystä selville ratkaistaan lopputurnaukseen mukaanpääsy arvalla. Järjestäjällä on oikeus ottaa lopputurnaukseen joukkueita myös muilla perusteilla, mutta ne eivät voi syrjäyttää em. 8 parasta joukkuetta.

Joukkuemäärät turnauksissa
Pienin joukkuemäärä yksittäisessä turnauksessa on kolme joukkuetta jotta ko. sarja järjestetään. Tällöin pelataan kaksinkertainen sarja. Pisteitä Cup tilastoon voittaja saa 8, kakkonen 6 ja kolmonen 5 pistettä

Pelaajamäärä joukkueissa ja liberopelaajan käyttö
Mikäli pelipaikalla on vain viisi pelaajaa, joukkue saa pelata ottelun niillä. Tällöin kuutospaikka on tyhjä ja sen yli hypätään syöttöjärjestyksessä. Huom: viidellä pelaajalla saa pelata vain silloin, kun kuudetta pelaajaa ei ole mahdollista käyttää.
Jos joukkue aloittaa täysilukuisena ja tulee myöhemmin vajaaksi mistä tahansa syystä, se voi jatkaa peliä, kunhan kentällä on vähintään viisi pelikelpoista pelaajaa.
Sekasarjaa ei voi ajoittaa yhdellä naispelaajalla, mutta jos naispelaaja loukkaantuu sitä voi jatkaa yhdellä naispelaajalla.

Liberopelaaja
Mikäli joukkueella on erän alkaessa vähintään seitsemän pelikelpoista pelaajaa, se voi nimetä niistä erään yhden liberon. Tämä päätös on tehtävä ennen kunkin erän alkua.
Mikäli joukkue olisi tulossa vajaaksi muusta syystä kuin rangaistuksen seurauksena eikä poikkeuksellista vaihtoa ole mahdollista tehdä, siirtyy penkillä oleva libero tavalliseksi kenttäpelaajaksi.
Mikäli seuraavissa erissä joukkueella on erän alkaessa vain kuusi tai viisi pelaajaa, sillä ei enää ole oikeutta käyttää liberoa vaan liberosta tulee automaattisesti kenttäpelaaja.

Osallistumismaksut 80€
Viking Line Cupissa on turnauskohtaiset osallistumismaksut jotka ovat osa- sekä lopputurnauksissa 80€ / joukkue. Osallistumismaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä järjestäjän pankkitilille.Tallinnan turnauksen osallistumismaksu 2.2. mennessä
Tuomarointi
Joukkueilla on turnauksissa tuomari/kirjuri velvollisuus järjestäjän laatiman otteluohjelman/tuomaritehtävien mukaisesti, ellei joukkue järjestäjän kanssa toisin sovi.
Turnausohjelmat
Järjestäjä laatii turnausohjelman osallistuvien joukkueiden määrän ja käytössä olevien kenttien antamin mahdollisuuksin. Sarjan alkamisajankohta ja ottelupaikka ilmoitetaan joukkueille alkuviikosta, otteluohjelmat saa turnauspaikalla.
Turnausten alkusarjat pelataan pääsääntöisesti kaksi (2) eräisinä, pistekatto 25 pistettä, voitetusta erästä piste. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä paremmuuden ratkaisee – voitetut/hävityt erät, – kaikkien pelien eräpisteiden erotus, – keskinäinen ottelu, – arpa. Sijoitusottelut pelataan kahdesta voittoerästä, kolmas erä pistekattona 10 pistettä. Järjestäjällä on oikeus poiketa näistä säännöistä huomioiden joukkueiden määrä ja käytössä olevat kentät. Tästä on ilmoitettava joukkueille ennakkoon alkamisajankohdan ilmoituksen yhteydessä. Lisäksi järjestäjällä on oikeus rajata osallistuvien joukkueiden määrä tarvittaessa.
Ilmoittautumiset
Ilmoittautuminen avataan neljä viikkoa ennen ko. turnausta ja on tehtävä viimeistään viikkoa ennen turnausta netissä osoitteessa www.vikinglinecup.net Tallinnan turnauksessa on poikkeava ilmoittautumisaika joka alkaa syyskuussa ja päättyy jo 2.2. Järjestäjällä on oikeus rajoittaa joukkueiden lukumäärää. Mahdolliset rajoitukset tehdään ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti. Turnausmaksu maksetaan järjestäjän pankkitilille ilmoittautumisen yhteydessä.
Ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaja saa automaattisesti salasanan jolla voi kirjautua sivuille sisään, tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu kirjautumisen jälkeen, jolloin ilmoittajan ei tarvitse syöttää perustietoja uudestaan, sekä ilmoittajalla on mahdollisuus perua / muuttaa ilmoittautumista turnauksiin.

Vakuutusturva
Järjestäjä ei vastaa mahdollisista tapaturmista.

Aikuisten harrastepassi on Lentopalloliiton uusi palvelu harrastelentopallon pelaajille joka kattaa mahdolliset Viikari Cup’issa sattuneet tapaturmat eli Viikkari Cup’ia pelaavat pelaajat voivat hankkia edullisen vakuutuksen tämän harrastepassin myötä.
Vakuutuksen sisältävän aikuisten harraste- passin hinta on vain 26 €.
Aikuisten harraste-passi on tarkoitettu kuntolentis ja harrastepelaajille.
Aikuisten harraste-passiin kuuluu Kiila-lehti.
Aikuisten harraste-passi ei oikeuta pelaamaan Lentopalloliiton ja alueiden virallisissa kilpailuissa, kuten; lentopalloliiton alaiset kilpasarjat, veteraanien SM-sarjat ja veteraanibiitsit, liiton alueiden alaiset kilpa- ja kuntosarjat.

Aikuisten harraste- passin voi hankkia verkko-ostopalvelun kautta https://lisenssi.sportti.fi/index.php?lid=2968
Lisätietoja aikuistan harraste –passista tarvittaessa anita.sandell(at)lentopalloliitto.fi

Jyry
Turnauksen johtaja on samalla turnauksen jyry jonka päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa. Mahdolliset huomautukset pelaajan edustuskelpoisuudesta on tehtävä kirjallisesti ja toimitettava turnauksen johtajalle turnauspaikalla. Jälkikäteen tehtäviä huomautuksia ei käsitellä. Jos huomautuksesta johtuneessa tarkistuksessa todetaan joukkueessa pelanneen edustuskelpoisuutta vailla olut pelaaja, tuomitaan joukkue hävinneeksi ne ottelut joissa ko. pelaaja pelasi.
Luovutus
*Jos joukkue luovuttaa ottelun alkulohkossa, tuomitaan ko. ottelu hävinneeksi
*Jos joukkue luovuttaa sijoituspeleissä, tuomitaan ko. ottelu hävinneeksi ja joukkue sijoitetaan sarjassaan viimeiseksi.
*Jos ei ole sijoituspelejä (pelataan sarjamuotoisena), jo pelatut ottelut mitätöidään ja luovuttanut joukkue on sarjassaan viimeinen.
*Jos luovuttaneita joukkueita on useampi kuin yksi, kaikki joukkueet saavat sarjan viimeisen joukkueen pistemäärän.
Tulokset ja mahdolliset muutokset
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Turnauskohtaiset tulokset, cupin pistetaulukko, sekä mahdolliset muutokset löytyvät osoitteesta www.vikinglinecup.net, sekä lentopalloliiton ja etelän alueen sivuilta.
Tiedustelut turnauskohtaisesti, tai Viking Line cupin vastaavalta.