Viikkari Biitsi säännöt

Viikkari Biitsi säännöt

Jokainen turnaus on oma yksittäinen tapahtuma, sekä samalla kiertueen osakilpailu. Joukkue saa pisteitä osallistumisesta sekä menestymisen mukaan. 1. 12p, 2. 10p, 3. 8p, 4. 7p, 5. 6p, 6. 5p, 7. 4p, 8. 3p, 9. >2p. Kaikki osallistuneet joukkueet saavat siis vähintään kaksi pistettä. Pienin joukkuemäärä on neljä (4) joukkuetta jolloin sarja järjestetään. Tällöin voittaja saa 6p, kakkonen 4p kolmonen 3p ja nelonen 2 pistettä. Joukkue voi osallistua niin moneen turnaukseen kuin haluaa. Jokaisesta alkuturnauksesta saadut pisteet lasketaan kokonaisturnauksen pisteisiin. Kahdeksan parasta joukkuetta / sarja ovat oikeutettuja lopputurnauksiin. Lopputurnaukseen pääsemiseksi tarvitaan vähintään kolmeen (3) turnaukseen osallistumista. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää 1. mukaan laskettujen turnausten voitot, 2. kakkossijat, 3. kolmossijat jne. 8 parhaan joukkoon sijoittumiseen saakka. Ellei näin saada sijoitusta selville, ratkaistaan lopputurnaukseen mukaanpääsy arvalla.
Lopputurnaukseen voi päästä myös järjestäjän ”villillä” kortilla, mutta kortin saaja ei voi sivuuttaa em. järjestystä.

Turnauskiertueeseen liittyviä sääntöjä

Turnausten alkusarjat pelataan kaksi (2) eräisinä 21 pisteeseen, voitetusta erästä piste. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä paremmuuden ratkaisee – voitetut/hävityt erät, – kaikkien pelien eräpisteiden erotus, – keskinäinen ottelu, – arpa. Sijoitusottelut pelataan kahdesta voittoerästä, kolmas erä 10 pisteeseen. Järjestäjällä on oikeus poiketa näistä säännöistä huomioiden joukkueiden määrä ja käytössä olevat kentät. Tästä on ilmoitettava joukkueille ennakkoon alkamisajankohdan ilmoituksen yhteydessä. Lisäksi järjestäjällä on oikeus rajata osallistuvien joukkueiden määrä tarvittaessa, mutta sen on tapahduttava ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peliin liittyviä sääntöjä

Kaikki sarjat pelataan beach volley säännöillä. (Sormilyönti vastaanotto/puolustus kielletty). Passilla ei ole tulkintalinjaa, eli käytännössä passin puhtauteen ei puututa. Turnausten virallinen pelipallo on Mikasa ja kaikki turnaukset pelataan Mikasa palloilla.

Tuomarointi

Joukkueilla on turnauksissa tuomari- ja kirjurivelvollisuus ellei joukkue järjestäjän kanssa toisin sovi.

Jyry

Turnauksen johtaja on samalla turnauksen jyry jonka päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa. Mahdolliset huomautukset pelaajan edustuskelpoisuudesta on tehtävä kirjallisesti ja toimitettava turnauksen johtajalle turnauspaikalla. Jälkikäteen tehtäviä huomautuksia ei käsitellä.

Turnausohjelmat

Alkamisajankohta ja ottelupaikka ilmoitetaan joukkueille ennen turnausta, ottelu ohjelmat saa turnauspaikalla.

Ilmoittautumiset

Joukkueille on annettava nimi. Eri turnauksissa voi joukkueessa pelata eri henkilöitä mutta jokaisessa turnauksessa on yhden pelaajan oltava joku joukkueen ensimmäiseen turnaukseen osallistunut pelaaja.
Ilmoittautuminen tehdään netissä www.vikinglinecup.net viimeistään viikkoa ennen turnausta
Ensinmäisen ilmoittautumisen yhdeydessä ilmoittaja saa automaattisesti salasanan jolla voi kirjautua
sivuille sisään, tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtutuu kirjautumisen jälkeen, jolloin ilmoittajan ei tarvitse syöttää perustietoja uudestaan, sekä ilmoittajalla on mahdollisuus perua / muuttaa ilmoittaumista turnauksiin.
Mikäli joukkue joutuu perumaan ilmoittautumisen viimeisellä viikolla se on tehtävä puhelimitse. Viimeisellä viikolla tapahtuvasta peruutuksesta palautetaan osallistumismaksu vain lääkärintodistuksen perusteella.

Tallinnan turnaus

Tallinnan turnauksessa on poikkeuksellinen ilmoittautumisaika, ilmoittautumiset 1.7. mennessä. Kaikki sarjat.
Turnauksen matkapaketit. Lähtö Katajanokalta Viking Linen XPRS laivalla perjantaina 4.8. klo 11.30, tai 21.30. Paluu lauantaina 5.8. klo 18.00 tai sunnuntaina 6.8. klo 16.30. Tallinnan majoitus hotelli Virussa 2hh. Tiedustelut ja varaukset 5.7. mennessä antero.tapola@luukku.com 0440 880654.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu on  40 € /joukkue.Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä turnauksen järjestäjän pankkitilille ja on oltava turnausjärjestäjän nähtävissä viimeistään viikkoa ennen turnausta.

Vakuutusturva

Järjestäjä ei vastaa mahdollisista tapaturmista.

Mahdolliset muutokset ja turnausten lisäykset

Järjestäjät pidättävät mahdollisuuden muutoksiin ja tiedot löytyvät netistä Viking Line Cup / Viikkari Biitsi