Ohjeita virustartuntojen ja Korona-viruksen varalle

Flunssakausi on meneillään ja jokapäiväisissä toedotteissa esilletulevan Korona-viruksenkin takia haluamma ESLAssa ohjeistaa pelaajia ja toimijoita virustautien leviämisen ehkäisyssä:

Jokainen pelaaja on velvoitettu pesemään kädet lämpimällä vedellä ja saippualla ENNEN ja JÄLKEEN harjoituksen ja pelien. Kädet on myös kuivattava paperiin. Näin vältetään virusten leviäminen ja muutoinkin huolehditaan terveydestä. Joukkueet voivat ottaa myös käsidesit käyttöön.

Flunssaiset pelaajat eivät saa käydä harjoituksissa ja peleissä!

Peleissä ja turnauksissa suositellaan käytäntöä, että loppukättelyt jätetään pois. Jos halutaan niin kiittelyt voi suorittaa verkolla suullisesti kiitellen ilman kättelyä. Muutoinkin normaalit kättelyt voidaan sopia jätettävän pois. Käytännön voi sopia pelitapahtuman alussa ja tiedottaa pelaajille.

Voi olla, että kouluilla tulee käyttöön kotikaranteeneja. Noudatetaan näissä terveysviranomaisen ohjeistuksia.

Mikäli pelaajalle epäillään Korona-riskiä tai on karanteenissa, tästä on ilmoitettava joukkueen vastuuhenkilölle, valmentajalle tai joukkueenjohtajalle.

Lisäksi huomatkaa, että joissakin kaupungeissa mm. Helsingissä on avattu neuvontaan tarkoitettu palvelun p. 09-3101 0024, jossa päivystetään klo 7-20. Oireilevan potilaan tulee ottaa ensin yhteyttä puhelimitse, eikä mennä suoraa terveysasemalle.