Viking Line Cup säännöt ja määräykset 2021-2022

  • Turnaukseen ei tule osallistua missään roolissa, mikäli henkilöllä on hengitystieinfektion oireita tai muita oireita, jotka viittaavat edes mahdolliseen Covid-19-infektioon

1 Sarjat ja osallistumisoikeus sarjoihin

Miesten ja naisten harrastesarjat
Turnauksiin voivat osallistua alueiden paikallissarjojen joukkueet sekä kaikki työpaikka ja muut harrastejoukkueet. Myös kaikki masters ja juniorijoukkueet. Miesten joukkueissa voi pelata eräkohtaisesti myös kaksi (2) kaudelle 2021-2022 aluesarjan joukkuesiin/M3 rekisteröityä pelaajaa ja naisten joukkueissa eräkohtaisesti kaksi (2) kaudelle 2021-2022 naisten 2-sarjan joukkueisiin rekisteröitynyttä pelaajaa.
Miesten harrastesarjassa saa pelata eräkohtaisesti kaksi (2) naispelaajaa. Naispelaajalla ei ole sarjarajoituksia.

Sekasarja
Sarja on tarkoitettu harrastejoukkueille. Joukkueessa saa eräkohtaisesti pelata korkeintaan yksi (1) kaudella 2021 – 2022 paikallissarjan luetteloitu pelaaja. Lisäksi joukkueessa on oltava aina vähintään kaksi naispelaajaa kentällä (Sekasarjaa ei voi ajoittaa yhdellä naispelaajalla, mutta jos naispelaaja loukkaantuu sitä voi jatkaa yhdellä naispelaajalla). Naispelaajilla ei ole sarjarajoituksia, verkon korkeus on 243 cm, aloitus suoritetaan ala-aloituksena, miespelaajan etukentän hyökkäys tapahtuu sormilyöntinä tai jujuna, takakentän hyökkäys voi tapahtua myös iskulyöntinä, mutta ei etukenttäpelaajan toimesta, miespelaaja ei saa torjua eikä tehdä torjuntayritystä naispelaajan etukentän kolmannesta kosketuksesta. Takakentän hyökkäyksen voi torjua. Naispelaajalla hyökkäyksessä ei ole rajoitusta.

2 Ilmoittautumiset/peruutukset

Ilmoittautumiset VLC turnauksiin muuttuu

Kahden ensimmäisen turnausten ilmoittautumisista voi päätellä, että naisten harrastesarjan turnauksiin olisi tulossa huomattavasti enemmin joukkueita mitä pystymme tällä hetkellä ottamaan. Tämä johtaa kilpajuoksuun ilmoittautumisissa. Nyt kahdessa ensimmäisessä turnauksessa on 7 samaa joukkuetta ja moni joukkue ei päässyt mukaan, kun turnaus on täyttynyt alta aikayksikön.

Naisten harrastesarjan ilmoittautuminen

Jotta saisimme kaikille halukkaille joukkueille mahdollisimman tasapuolisesti turnauksia, kokeilemme ilmoittautumisissa uutta menettelyä, joka pohjautuu ennakkosuunnitteluun turnauksiin osallistumisesta.

Avaamme kaikki nyt tiedossa olevat turnaukset ilmoittautumisille samanaikaisesti 2.10. klo 21.00. Ilmoittautuminen turnauksiin päättyy kaksi viikkoa ennen turnausta.
Joukkue voi ilmoittautua netin kautta kahdeksaan turnaukseen ja
sen lisäksi järjestäjälle sähköpostilla neljään muuhun turnaukseen varasijalle. Koskee  23.9. Karkkilan turnausta ja siitä eteenpäin oleviin turnauksiin ilmoittautumisia.
Mikäli turnauksia tulee myöhemmin lisää niistä ilmoitetaan Viikkarin sivuilla ja facebookissa ja niihin voi ilmoittautua 8 turnauksen kiintiön lisäksi .
Mikäli turnaus ei täyty netti-ilmoittautumisista kahta viikkoa ennen turnausta, järjestäjä kutsuu varasijalla olevista joukkueista täydennystä.

Toivottavasti näin voimme tarjota mahdollisimman monelle joukkueelle mahdollisuuden osallistua Viikkariturnaukseen.

Miesten harrastesarjan ja sekasarjan ilmoittautumiset

Miesten harrastesarjaan ja sekasarjaan ei aseteta turnausrajoitusta.
Jos turnaus on täynnä siihen turnaukseen voi ilmoittautua sähköpostilla järjestäjälle varasijalle.

Tallinnan turnaus

Tallinnan turnaus ei kuulu 8 turnauksen kiintiöön. Turnauksen kaikkiin sarjoihin voi ilmoittautua vapaasti ja ilmoittautuminen päättyy 31.1.

Peruutukset
Mikäli joukkue joutuu perumaan ilmoittautumisen se on tehtävä viimeistään kaksi viikkoa ennen turnausta. Myöhemmin puhelimitse tapahtuvasta peruutuksesta palautetaan osallistumismaksu vain lääkärintodistuksen perusteella, tai jos syynä on joukkueeseen kohdistuneesta koronaepäilystä/tartunnasta. Ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaja saa automaattisesti salasanan jolla voi kirjautua sivuille sisään, tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu kirjautumisen jälkeen, jolloin ilmoittajan ei tarvitse syöttää perustietoja uudestaan, sekä ilmoittajalla on mahdollisuus perua / muuttaa ilmoittautumista turnauksiin

3 Osallistumismaksut

Viking Line Cupissa on turnauskohtaiset osallistumismaksut jotka ovat osa- sekä lopputurnauksissa 80€ / joukkue. Osallistumismaksu on maksettava viimeistään kahta viikkoa ennen turnausta järjestäjän pankkitilille.

4 Turnausohjelma

Miesten ja naisten harrastesarjoihin Ilmoittautuneiden joukkueiden määrästä, sekä järjestäjän kenttämääristä riippuen turnaus voidaan pelata joko yhtenä turnauksena, tai järjestäjä voi jakaa joukkueet kahteen erilliseen turnaukseen turnaus I ja turnaus II. Tällöin jako tapahtuu pääsääntöisesti aikaisemmin saavutettujen ranginpisteiden ja joukkueiden tasotuntemuksen perusteella. Joukkueet saavat sijoituksen mukaiset rangin pisteet kaikissa turnausmuodoissa 12,10,8,7,6,5,4,3,2,1. Kaikki turnaukseen osallistuneet saavat vähintään 1 osallistumispisteen.
Jos sarjaan ilmoittautuu vain kolme (3/4) joukkuetta pisteet jakautuvat 8,6,5 ja 4 pistettä.
Sarjan alkamisajankohta ja ottelupaikka ilmoitetaan joukkueille alkuviikosta, otteluohjelmat saa turnauspaikalla.
Turnausten alkusarjat pelataan pääsääntöisesti kaksi (2) eräisinä, pistekatto 25 pistettä, voitetusta erästä piste. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä, paremmuuden ratkaisee – voitetut/hävityt erät, – kaikkien pelien eräpisteiden erotus, – keskinäinen ottelu, – arpa. Sijoitusottelut pelataan kahdesta voittoerästä, kolmas erä pistekattona 10 pistettä. Pisteet 2-0 Järjestäjällä on oikeus poiketa näistä säännöistä huomioiden joukkueiden määrä ja käytössä olevat kentät. Tästä on ilmoitettava joukkueille ennakkoon alkamisajankohdan ilmoituksen yhteydessä. Lisäksi järjestäjällä on oikeus rajata osallistuvien joukkueiden määrä tarvittaessa.
Jokainen turnaus on oma yksittäinen tapahtuma, sekä samalla cupin osakilpailu.
Joukkue voi osallistua yhteen tai vaikka kaikkiin sarjansa turnauksiin.

Sekasarja pelataan yhtenä turnauksena.

Lopputurnaukset

Miesten ja naisten harrastesarjat
Miesten ja naisten harrastesarjoissa lopputurnaukseen ovat oikeutettuja mukaan 16 parasta joukkuetta, joista 8 parasta joukkuetta I turnaukseen ja 8 seuraavaa joukkuetta II turnaukseen.
Lopputurnaukseen pääsemiseksi vaaditaan vähintään kolmeen turnaukseen osallistumista. Lopputurnausjoukkueiden pelaajien on pitänyt osallistua vähintään yhteen alkusarjan turnaukseen ko. joukkueessa. Mikäli joukkue ei osallistu lopputurnaukseen annetaan mahdollisuus seuraavaksi parhaalle joukkueelle. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää turnausten 1. voitot, 2. kakkossijat, 3. kolmossijat jne. Ellei näin saada järjestystä selville ratkaistaan lopputurnaukseen mukaanpääsy arvalla. Järjestäjällä on oikeus ottaa lopputurnaukseen joukkueita myös muilla perusteilla, mutta ne eivät voi syrjäyttää em. 16 parasta joukkuetta.

Sekasarjan lopputurnaukseen ovat oikeutettuja sarjan 8 parasta joukkuetta samoin perustein kuin miesten ja naisten sarjoissakin.

5 Tarkennuksia turnausmääräyksiin

Pelaajamäärä joukkueissa ja liberopelaajan käyttö
Mikäli pelipaikalla on vain viisi pelaajaa, joukkue saa pelata ottelun niillä. Tällöin kuutospaikka on tyhjä ja sen yli hypätään syöttöjärjestyksessä. Huom: viidellä pelaajalla saa pelata vain silloin, kun kuudetta pelaajaa ei ole mahdollista käyttää.
Jos joukkue aloittaa täysilukuisena ja tulee myöhemmin vajaaksi mistä tahansa syystä, se voi jatkaa peliä, kunhan kentällä on vähintään viisi pelikelpoista pelaajaa.
Sekasarjaa ei voi aloittaa yhdellä naispelaajalla, mutta jos naispelaaja loukkaantuu sitä voi jatkaa yhdellä naispelaajalla.

Turnauskohtaiset poikkeukset. Pelaaja voi pelata ”vuokrapelaajana” saman sarjan useammassa vajaalukuisessa joukkueessa niin että pelaajamäärä kentällä saadaan viideksi tai kuudeksi pelaajaksi jos joukkueissa on pelaajapulaa. Jos joukkueessa on kuusi omaa pelaajaa, ei toisen joukkueen ”vuokrapelaajia” ole lupa käyttää.

Liberopelaaja
Mikäli joukkueella on erän alkaessa vähintään seitsemän pelikelpoista pelaajaa, se voi nimetä niistä erään yhden liberon. Tämä päätös on tehtävä ennen kunkin erän alkua.
Mikäli joukkue olisi tulossa vajaaksi muusta syystä kuin rangaistuksen seurauksena eikä poikkeuksellista vaihtoa ole mahdollista tehdä, siirtyy penkillä oleva libero tavalliseksi kenttäpelaajaksi.
Mikäli seuraavissa erissä joukkueella on erän alkaessa vain kuusi tai viisi pelaajaa, sillä ei enää ole oikeutta käyttää liberoa vaan liberosta tulee automaattisesti kenttäpelaaja.

Luovutus
Jos joukkue luovuttaa ottelun alkulohkossa, tuomitaan ko. ottelu hävinneeksi
Jos joukkue luovuttaa sijoituspeleissä, tuomitaan ko. ottelu hävinneeksi ja joukkue sijoitetaan sarjassaan viimeiseksi.
Jos ei ole sijoituspelejä (pelataan sarjamuotoisena), jo pelatut ottelut mitätöidään ja luovuttanut joukkue on sarjassaan viimeinen.
Jos luovuttaneita joukkueita on useampi kuin yksi, kaikki joukkueet saavat sarjan viimeisen joukkueen pistemäärän.

6 Tuomarointi

Joukkueilla on turnauksissa tuomari/kirjuri velvollisuus järjestäjän laatiman otteluohjelman/tuomaritehtävien mukaisesti, ellei joukkue järjestäjän kanssa toisin sovi.

7 Jyry

Turnauksen johtaja on samalla turnauksen jyry jonka päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa. Mahdolliset huomautukset pelaajan edustuskelpoisuudesta on tehtävä kirjallisesti ja toimitettava turnauksen johtajalle turnauspaikalla. Jälkikäteen tehtäviä huomautuksia ei käsitellä. Jos huomautuksesta johtuneessa tarkistuksessa todetaan joukkueessa pelanneen edustuskelpoisuutta vailla olut pelaaja, tuomitaan joukkue hävinneeksi ne ottelut joissa ko. pelaaja pelasi.

8 Palkinnot

Jokaisessa osaturnauksessa arvotaan osallistuvien joukkueiden kesken yksi lentopallo.
Lisäksi jokaisessa osaturnauksessa arvotaan joukkueisiin luetteloitujen pelaajien kesken Viking Linen risteilyjen etukortteja sekä muita pienimuotoisia esinepalkintoja/lahjakortteja.
3-4 joukkueen sarjassa vain etukortteja. Kaikki lopputurnauksiin osallistuvat joukkueet (max 12 henkilöä/sarja), saavat Viking Linen risteilyjen etukortit.
Järjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin joista ilmoitetaan Viking Line Cupin kotisivuilla.

9 Vakuutusturva/ harrastepassi

Viking Line Cup turnauksissa ei ole pakollista pelaajapassia, eikä järjestäjä vastaa mahdollisista tapaturmista.
http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/kilpailu/lisenssit/suomisport.html Viking Line Cupin pelaajat voivat lunastaa edullisen Harrastepassin joka sisältää myös vakuutuksen. Aikuisten harrastepassin hinta on vain 20 €  ja vakuutuksen hinta 30€
Harrastepassin voi lunastaa osoitteesta: http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/kilpailu/lisenssit/suomisport.html
Rekisteröityminen/profiilin luominen/ lisenssinosto ? löytyy ohjeet aikuisten harrastepassin ostoon.
Lisätietoja aikuisten harrastepassista tarvittaessa pelipassit(at)lentopalloliitto.fi

10 Tulokset ja mahdolliset muutokset

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Turnauskohtaiset tulokset, cupin pistetaulukko, sekä mahdolliset muutokset löytyvät osoitteesta www.vikinglinecup.net, sekä lentopalloliiton ja etelän alueen sivuilta.
Tiedustelut turnauskohtaisesti, tai Viking Line cupin vastaavalta.