Viikkari Biitsin säännöt ja määräykset 2020

YLEISET OHJEET VIIKKARI BIITSIN TURNAUKSIIN OSALLISTUVILLE 1.6. ALKAEN

Koronaepidemian takia Aluehallintovirastot määräävät, että yhdessä turnauksessa voi olla maksimissaan viranomaismääräysten mukaiset 50/500 henkilöä (sisältää kaikki
turnaukseen osallistuvat henkilöt). Määrän suhteen noudatetaan myös paikkakuntakohtaisia rajoitteita ja kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.
https://stm.fi/documents/1271139/21429433/Ohje+yleis%C3%B6tilaisuuksiin+yleisiin+kokoontumisiin+ja+julkisten+tilojen+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n_140520.pdf/b90ac145-b4db-23db-c966-874570ee1b03

1. Käy nämä ohjeet läpi pelikaverisi kanssa.

2. Noudata järjestäjän ja viranomaisten antamia ohjeita ja varotoimia.
(https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-linjasi-suunnitelmasta-koronakriisin-hallinnan-hybridistrategiaksi-ja-rajoitusten-vaiheittaisesta-purkamisesta)
sekä AVI:n (Aluehallintavirasto) linjauksia
(http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset).

3. Turnaukseen ei tule osallistua, mikäli Sinulla on pieniäkään sairauden oireita tai kuulut Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään. Jos pelikaverisi sairastuu niin yritä ensin etsiä tilalle joku toinen ennen kuin perut joukkueesi osallistumisen. Ilmoita poisjäännistä järjestäjälle mahdollisimman pikaisesti.
4. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat turnaukseen omalla vastuullaan.

6. Turnauksissa lähikontaktien määrä on pyrittävä pitämään mahdollisuuksien mukaan pienenä.

7. Jos osallistujat käyttävät pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, noudatetaan turvavälejä ja muita hygienia ohjeita.

8. Turnauksissa on järjestäjän Mikasa palloja. Mikäli tahdotte pelata omilla palloilla ja se sopii vastapuolen pelaajille niitä voi käyttää.
 
9. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai kilpailupaikalla tai on käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen ottelun. Lisäksi
suositellaan, että jokaisessa ottelussa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.

10. Osallistujilla pitää olla mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo,
jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään turnauksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.

Jokaisella pelaajalla tulee olla myös oma pilli ja kynä tuomari- ja kirjuritehtäviä varten.

11. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan ja lisäksi jätetään väliin yläfemmat, läpsyt, halaukset ja kättelyt.

12. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä on kokonaan kielletty. Biitsissä tuppaa aina välillä mennä hiekkaa suuhun niin siirry mahdollisimman sivuun pelialueelta ja huuhtele suusi vedellä. Kyseessä ”medical timeout”, ei normaali aikalisä.

13. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta hihaasi/kyynärtaipeeseesi tai
paitasi sisään.

14. Niistäminen tapahtuu kentän laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Turnauksen järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä roska-astioita kentän laidalla.

Jokainen turnaus on oma yksittäinen tapahtuma, sekä samalla kiertueen osakilpailu. Joukkue saa pisteitä osallistumisesta sekä menestymisen mukaan. 1. 12p, 2. 10p, 3. 8p, 4. 7p, 5. 6p, 6. 5p, 7. 4p, 8. 3p, 9. >2p. Kaikki osallistuneet joukkueet saavat siis vähintään kaksi pistettä. Pienin joukkuemäärä on neljä (4) joukkuetta jolloin sarja järjestetään. Tällöin voittaja saa 6p, kakkonen 4p kolmonen 3p ja nelonen 2 pistettä. Joukkue voi osallistua niin moneen turnaukseen kuin haluaa. Jokaisesta alkuturnauksesta saadut pisteet lasketaan kokonaisturnauksen pisteisiin. Kahdeksan parasta joukkuetta / sarja ovat oikeutettuja lopputurnauksiin. Lopputurnaukseen pääsemiseksi tarvitaan vähintään kolmeen (3) turnaukseen osallistumista. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää 1. mukaan laskettujen turnausten voitot, 2. kakkossijat, 3. kolmossijat jne. 8 parhaan joukkoon sijoittumiseen saakka. Ellei näin saada sijoitusta selville, ratkaistaan lopputurnaukseen mukaanpääsy arvalla.
Lopputurnaukseen voi päästä myös järjestäjän ”villillä” kortilla, mutta kortin saaja ei voi sivuuttaa em. järjestystä.

Turnauskiertueeseen liittyviä sääntöjä

Turnausten alkusarjat pelataan kaksi (2) eräisinä 21 pisteeseen, voitetusta erästä piste. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä paremmuuden ratkaisee – voitetut/hävityt erät, – kaikkien pelien eräpisteiden erotus, – keskinäinen ottelu, – arpa. Sijoitusottelut pelataan kahdesta voittoerästä, kolmas erä 10 pisteeseen. Järjestäjällä on oikeus poiketa näistä säännöistä huomioiden joukkueiden määrä ja käytössä olevat kentät. Tästä on ilmoitettava joukkueille ennakkoon alkamisajankohdan ilmoituksen yhteydessä. Lisäksi järjestäjällä on oikeus rajata osallistuvien joukkueiden määrä tarvittaessa, mutta sen on tapahduttava ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peliin liittyviä sääntöjä

Kaikki sarjat pelataan beach volley säännöillä (sormilyönti vastaanotto/puolustus kielletty). Passilla ei ole tulkintalinjaa, eli käytännössä passin puhtauteen ei puututa. Turnausten virallinen pelipallo on Mikasa ja kaikki turnaukset pelataan Mikasa palloilla.

Tuomarointi

Joukkueilla on turnauksissa tuomari- ja kirjurivelvollisuus ellei joukkue järjestäjän kanssa toisin sovi.

Jyry

Turnauksen johtaja on samalla turnauksen jyry, jonka päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa. Mahdolliset huomautukset pelaajan edustuskelpoisuudesta on tehtävä kirjallisesti ja toimitettava turnauksen johtajalle turnauspaikalla. Jälkikäteen tehtäviä huomautuksia ei käsitellä.

Turnausohjelmat

Alkamisajankohta ja ottelupaikka ilmoitetaan joukkueille ennen turnausta, otteluohjelmat saa turnauspaikalla.

Ilmoittautumiset

Joukkueille on annettava nimi. Eri turnauksissa voi joukkueessa pelata eri henkilöitä mutta jokaisessa turnauksessa on yhden pelaajan oltava joku joukkueen ensimmäiseen turnaukseen osallistunut pelaaja.

Ilmoittautuminen tehdään netissä www.vikinglinecup.net viimeistään viikkoa ennen turnausta

Ensimmäisen ilmoittautumisen yhdeydessä ilmoittaja saa automaattisesti salasanan, jolla voi kirjautua sivuille sisään, tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu kirjautumisen jälkeen, jolloin ilmoittajan ei tarvitse syöttää perustietoja uudestaan, sekä ilmoittajalla on mahdollisuus perua / muuttaa ilmoittaumista turnauksiin.

Peruutukset

Mikäli joukkue joutuu jostain syystä tekemään peruutuksen se on tehtävä myös netin kautta. Jos peruutus tehdään turnausta edeltävällä viikolla se on ilmoitettava puhelimella ja sähköpostilla järjestäjälle. Viimeisellä viikolla tapahtuvasta peruutuksesta palautetaan osallistumismaksu vain lääkärintodistuksen perusteella.

Tallinnan turnaus

Tallinnan turnauksessa on poikkeuksellinen ilmoittautumisaika, ilmoittautumiset kuukautta ennen turnausta. Tallinnassa pelataan kaikki sarjat.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu on 40 € /joukkue. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä turnauksen järjestäjän pankkitilille ja on oltava turnausjärjestäjän nähtävissä viimeistään viikkoa ennen turnausta.

Vakuutusturva

Järjestäjä ei vastaa mahdollisista tapaturmista.

Mahdolliset muutokset ja turnausten lisäykset

Järjestäjät pidättävät mahdollisuuden muutoksiin ja tiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Sarjat

Viikkari Biitsiä pelataan kahdessa miesten- ja kahdessa naisten sarjassa, joista ”TOUHU”-sarjat ovat tarkoitettu vähemmin kilpailuissa käyneille harrastajapelaajille. Näin kynnys turnauksiin osallistumisesta on matala.
Joukkueille on annettava nimi. Eri turnauksissa voi joukkueessa pelata eri henkilöitä mutta jokaisessa turnauksessa on yhden pelaajan oltava joku joukkueen ensimmäiseen turnaukseen osallistunut pelaaja.

Miesten sarja:

Joukkueessa 2 pelaajaa. Sarjaan eivät voi osallistua kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueelle osallistuneet pelaajat. Koskee myös karsintoja!

Miesten TOUHU- sarja:

Joukkueeseen voi kuulua maksimissaan 3 pelaajaa, joista kentällä voi yhtä aikaa olla 2 pelaajaa. Mahdollinen 3. pelaaja voi osallistua peliin kiertovaihdolla / pelata esim. vain muutaman pallon ajan / käydä vähän aikaa ”tuuraamassa”. Joukkueessa voi pelata yksi naispelaaja. Sarjaan voivat osallistua kaikki halukkaat harrastajat. Osallistumisoikeutta ei ole kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueelle/karsintoihin tai avoimen kiertueen turnaukseen osallistuneilla pelaajilla.

Naisten sarja:

Joukkueessa 2 pelaajaa. Sarjaan eivät voi osallistua kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueeseen osallistuneet pelaajat. Koskee myös karsintoja!

Naisten TOUHU- sarja:

Joukkueeseen voi kuulua maksimissaan 3 pelaajaa, joista kentällä voi yhtä aikaa olla 2 pelaajaa. Mahdollinen 3. pelaaja voi osallistua peliin kiertovaihdolla / pelata esim.vain muutaman pallon ajan / käydä vähän aikaa ”tuuraamassa”. Sarjaan voivat osallistua kaikki halukkaat harrastajat. Osallistumisoikeutta ei ole kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueeseen tai avoimen kiertueen turnaukseen osallistuneilla pelaajilla.

Palkinnot

  • Kaikissa osaturnauksissa sarjojen voittajajoukkueen pelaajat saavat 20 € suuruisen lahjakortin, tai esinepalkinnon.
  • Jokaisessa osaturnauksessa kaikkien osallistuvien joukkueiden kesken arvotaan Viking Linen risteilyjen lahja/bonuskortteja (tämä arvonta suoritetaan ehdollisena koronatilanteesta johtuen) ja yksi Mikasa beach volley pallo.
  • Osaturnauksissa voidaan arpoa myös yllätyspalkintoja.
  • Kaikki lopputurnaukseen osallistuvat joukkueet saavat Viking Linen risteilyjen lahja/bonuskortit.