Viikkari Biitsin säännöt ja määräykset 2022

Muutoksia sääntöihin tehty koskien ilmoittautumisia, maksuja ja peruutuksia.

Viikkari Biitsin 19. kesä starttaa toukokuussa. Turnauksia
pelataan kahdessa miesten- ja kahdessa naisten sarjassa. Miesten ja naisten sarjoissa osallistumisoikeus on rajattu niin että vain aikuisten SM-kiertueiden pelaajat eivät saa osallistua(koskee myös karsintoja).

 ”TOUHU”- sarjat ovat
tarkoitettu edelleen vähemmin kilpailuissa käyneille pelaajille joihin ei voi osallistua JNBT ja JNCT turnauksiin osallistuneet pelaajat. Näin kynnys Touhu sarjoihin on edelleen matala.
Viikkariturnauksissa ei tarvita beach volley lisenssiä-

Jokainen turnaus on oma yksittäinen tapahtuma, sekä samalla kiertueen osakilpailu. Joukkue saa pisteitä osallistumisesta sekä menestymisen mukaan. 1. 12p, 2. 10p, 3. 8p, 4. 7p, 5. 6p, 6. 5p, 7. 4p, 8. 3p, 9. >2p. Kaikki osallistuneet joukkueet saavat siis vähintään kaksi pistettä. Pienin joukkuemäärä on neljä (4) joukkuetta jolloin sarja järjestetään. Tällöin voittaja saa 6p, kakkonen 4p kolmonen 3p ja nelonen 2 pistettä. Joukkue voi osallistua niin moneen turnaukseen kuin haluaa. Jokaisesta alkuturnauksesta saadut pisteet lasketaan kokonaisturnauksen pisteisiin. Kahdeksan parasta joukkuetta / sarja ovat oikeutettuja lopputurnauksiin. Lopputurnaukseen pääsemiseksi tarvitaan vähintään kolmeen (3) turnaukseen osallistumista. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää 1. mukaan laskettujen turnausten voitot, 2. kakkossijat, 3. kolmossijat jne. 8 parhaan joukkoon sijoittumiseen saakka. Ellei näin saada sijoitusta selville, ratkaistaan lopputurnaukseen mukaanpääsy arvalla.
Lopputurnaukseen voi päästä myös järjestäjän ”villillä” kortilla, mutta kortin saaja ei voi sivuuttaa em. järjestystä.

Turnauskiertueeseen liittyviä sääntöjä

Turnausten alkusarjat pelataan kaksi (2) eräisinä 21 pisteeseen, voitetusta erästä piste. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä paremmuuden ratkaisee – voitetut/hävityt erät, – kaikkien pelien eräpisteiden erotus, – keskinäinen ottelu, – arpa. Sijoitusottelut pelataan kahdesta voittoerästä, kolmas erä 10 pisteeseen. Järjestäjällä on oikeus poiketa näistä säännöistä huomioiden joukkueiden määrä ja käytössä olevat kentät. Tästä on ilmoitettava joukkueille ennakkoon alkamisajankohdan ilmoituksen yhteydessä. Lisäksi järjestäjällä on oikeus rajata osallistuvien joukkueiden määrä tarvittaessa, mutta sen on tapahduttava ilmoittautumisjärjestyksessä.

Peliin liittyviä sääntöjä

Kaikki sarjat pelataan beach volley säännöillä (sormilyönti vastaanotto/puolustus kielletty). Passilla ei ole tulkintalinjaa, eli käytännössä passin puhtauteen ei puututa. Turnausten virallinen pelipallo on Mikasa ja kaikki turnaukset pelataan Mikasa palloilla.

Tuomarointi

Joukkueilla on turnauksissa tuomari- ja kirjurivelvollisuus ellei joukkue järjestäjän kanssa toisin sovi.

Jyry

Turnauksen johtaja on samalla turnauksen jyry, jonka päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa. Mahdolliset huomautukset pelaajan edustuskelpoisuudesta on tehtävä kirjallisesti ja toimitettava turnauksen johtajalle turnauspaikalla. Jälkikäteen tehtäviä huomautuksia ei käsitellä.

Turnausohjelmat

Alkamisajankohta ja ottelupaikka ilmoitetaan joukkueille viimeistään heti ilmoittautumisajan päätyttyä. Otteluohjelmat saa viimeistään turnauspaikalla.

Ilmoittautumiset

Joukkueille on annettava nimi. Eri turnauksissa voi joukkueessa pelata eri henkilöitä mutta jokaisessa turnauksessa on yhden pelaajan oltava joku joukkueen ensimmäiseen turnaukseen osallistunut pelaaja.

Ilmoittautuminen tehdään netissä www.vikinglinecup.net
Ilmoittautuminen avataan 30 vrk ennen turnausta ja päättyy turnausviikon tiistaina klo 23.00. Tallinnan turnaus 1.6.-5.7. Ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä tulee rekisteröityä, jonka jälkeen ilmoittaja saa automaattisesti salasanan jolla voi kirjautua sivuille sisään. Tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu kirjautumisen jälkeen, jolloin ilmoittajan ei tarvitse syöttää perustietoja uudestaan, sekä ilmoittajalla on mahdollisuus perua / muuttaa ilmoittautumista turnauksiin.
Jos turnaus on täynnä, voi ilmoittautua järjestäjälle sähköpostilla varasijalle. Järjestäjä kutsuu turnaukseen jos tulee peruutuksia.

Peruutukset

Mikäli joukkue joutuu jostain syystä tekemään peruutuksen se on tehtävä netin kautta. Jos peruutus tehdään ilmoittautumisajan jälkeen se on ilmoitettava puhelimella ja sähköpostilla järjestäjälle. Ilmoittautumisajan jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta palautetaan osallistumismaksu vain lääkärintodistuksen perusteella.
Mikäli joukkue ei saavu kilpailupaikalle, eikä ole ilmoittanut poisjäännistä, siitä seuraa sanktiona osallistumismaksun menettäminen.

Tallinnan turnaus

Tallinnan turnauksessa on poikkeuksellinen ilmoittautumisaika.
Ilmoittautuminen avataan 1.6. ja päättyy 5.7.

Osallistumismaksut

Osallistumismaksu on 40 € /joukkue. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä turnauksen järjestäjän pankkitilille ja on oltava turnausjärjestäjän nähtävissä viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä.

Vakuutusturva

Järjestäjä ei vastaa mahdollisista tapaturmista.

Mahdolliset muutokset ja turnausten lisäykset

Järjestäjät pidättävät mahdollisuuden muutoksiin ja tiedot löytyvät turnaussivuilta.

Sarjat

Viikkari Biitsiä pelataan kahdessa miesten- ja kahdessa naisten sarjassa, joista ”TOUHU”-sarjat ovat tarkoitettu vähemmin kilpailuissa käyneille harrastajapelaajille. Näin kynnys turnauksiin osallistumisesta on matala.
Joukkueille on annettava nimi. Eri turnauksissa voi joukkueessa pelata eri henkilöitä mutta jokaisessa turnauksessa on yhden pelaajan oltava joku joukkueen ensimmäiseen turnaukseen osallistunut pelaaja.

Miesten sarja:

Joukkueessa 2 pelaajaa. Sarjaan eivät voi osallistua kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueelle osallistuneet pelaajat. Koskee myös karsintoja!

Miesten TOUHU- sarja:

Joukkueeseen voi kuulua maksimissaan 3 pelaajaa, joista kentällä voi yhtä aikaa olla 2 pelaajaa. Mahdollinen 3. pelaaja voi osallistua peliin kiertovaihdolla / pelata esim. vain muutaman pallon ajan / käydä vähän aikaa ”tuuraamassa”. Joukkueessa voi pelata yksi naispelaaja. Sarjaan voivat osallistua kaikki halukkaat harrastajat. Osallistumisoikeutta ei ole kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueelle/karsintoihin tai JNBT ja JNCT kiertueen turnauksiin osallistuneilla pelaajilla.

Naisten sarja:

Joukkueessa 2 pelaajaa. Sarjaan eivät voi osallistua kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueeseen osallistuneet pelaajat. Koskee myös karsintoja!

Naisten TOUHU- sarja:

Joukkueeseen voi kuulua maksimissaan 3 pelaajaa, joista kentällä voi yhtä aikaa olla 2 pelaajaa. Mahdollinen 3. pelaaja voi osallistua peliin kiertovaihdolla / pelata esim. vain muutaman pallon ajan / käydä vähän aikaa ”tuuraamassa”. Sarjaan voivat osallistua kaikki halukkaat harrastajat. Osallistumisoikeutta ei ole kuluvan kesän tai edellisen kesän aikuisten SM-kiertueeseen tai JNBT ja JNCT turnauksiin osallistuneilla pelaajilla.

Palkinnot

  • Kaikissa osaturnauksissa sarjojen voittajajoukkueen pelaajat saavat 20 € suuruisen lahjakortin, tai esinepalkinnon.
  • Jokaisessa osaturnauksessa kaikkien osallistuvien joukkueiden kesken arvotaan Viking Linen risteilyjen lahja/bonuskortteja ja yksi Mikasa beach volley pallo.
  • Osaturnauksissa voidaan arpoa myös yllätyspalkintoja.
  • Lopputurnauksen voittajajoukkue saa 80 €, kakkonen 60 € ja kolmonen 40 € suuruisen palkinnon.
  • Kaikki lopputurnaukseen osallistuvat joukkueet saavat Viking Linen risteilyjen lahja/bonuskortit.