Koronapandemia on helpottamaan päin ja nyt näyttää siltä, että Viikkari Biitsin turnaukset pääsevät alkamaan. Turnauksissa on toimittava vastuullisesti. Jos tilanne pahenee ja turnauksia joudutaan perumaan, järjestäjä ilmoittaa siitä ilmoittautuneille joukkueille.

1. Käy nämä ohjeet läpi pelikaverisi kanssa.

2. Noudata järjestäjän ja viranomaisten antamia ohjeita ja varotoimia. sekä AVI:n (Aluehallintavirasto) linjauksia.

3. Turnaukseen ei tule osallistua, mikäli Sinulla on pieniäkään sairauden oireita tai kuulut Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään. Jos pelikaverisi sairastuu niin yritä ensin etsiä tilalle joku toinen ennen kuin perut joukkueesi osallistumisen. Ilmoita poisjäännistä järjestäjälle mahdollisimman pikaisesti.

4. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

5. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat turnaukseen omalla vastuullaan.

6. Turnauksissa lähikontaktien määrä on pyrittävä pitämään mahdollisuuksien mukaan pienenä.

7. Jos osallistujat käyttävät pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, noudatetaan turvavälejä ja muita hygienia ohjeita.

8. Turnauksissa on järjestäjän Mikasa palloja. Mikäli tahdotte pelata omilla palloilla ja se sopii vastapuolen pelaajille niitä voi käyttää.
 
9. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai kilpailupaikalla tai on käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen ottelun. Lisäksi suositellaan, että jokaisessa ottelussa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.

10. Osallistujilla pitää olla mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään turnauksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.

Jokaisella pelaajalla tulee olla myös oma pilli ja kynä tuomari- ja kirjuritehtäviä varten.

11. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan ja lisäksi jätetään väliin yläfemmat, läpsyt, halaukset ja kättelyt.

12. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä on kokonaan kielletty. Kun biitsissä tuppaa aina välillä menemään hiekkaa suuhun, niin siirry mahdollisimman sivuun pelialueelta ja huuhtele suusi vedellä. Kyseessä ”medical timeout”, ei normaali aikalisä.

13. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta hihaasi/kyynärtaipeeseesi tai paitasi sisään.

14. Niistäminen tapahtuu kentän laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Turnauksen järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä roska-astioita kentän laidalla.