Viking Line Cup

Säännöt, Sarjat, Palkinnot

XVIII Viking Line Cup käynnistyy lokakuun alussa
Turnauskalenteri 15.9.

Osallistumisoikeus sarjoihin

Sarjoihin osallistumisoikeus on muuttunut kun alueet ovat muuttaneet omia sarjajärjestelmiään ja niihin osallistumista. Viking Line Cup on täydentävä kilpailujärjestelmä niille joukkueille jotka eivät tahdo osallistua sarjamuotoiseen kilpailutoimintaan, tai haluavat säännöllisen sarjatoiminnan lisäksi osallistua myös muutamiin turnausmuotoisiin otteluihin.
Viking Linen turnauksiin voivat osallistua täydentävänä kilpailumuotona myös mm. nuorten ja masters joukkueet/pelaajat, sekä esim. alueilla muissa omatoimisissa sarjoissa pelaavat joukkueet.

Säännöt

Turnauksissa noudatetaan Suomen Lentopalloliiton kilpailusääntöjä ja näitä määräyksiä.

Viking Line Cup säännöt

Sarjat

* Miesten ja naisten sarjat ovat tarkoitettu kovempitasoisille joukkueille ja turnauksiin voivat osallistua SLeL:n, alueiden/maakuntien (miehet 3-5 sarjan/tulevan aluesarjan ja naiset 2-4 sarjan kaudelle 2018-2019 luetteloidut pelaajat, sekä myös ”kovempitasoiset” harrastejoukkueet.
* Miesten ja naisten harrastesarjat on tarkoitettu ensisijaisesti harraste- ja puulaakijoukkueille. Joukkueissa ei saa pelata yhtään SLeL:n aikuisten sarjatoimintaan kaudelle 2018-2019 luetteloitua pelaajaa. Alueen paikallissarjan joukkueet/pelaajat saavat osallistua.
* Miesten, sekä miesten harrastesarjan joukkueissa saa pelata yksi naispelaaja. Naispelaajalla ei ole sarjarajoituksia.
* Sekasarja on tarkoitettu harrastejoukkueille. Joukkueessa saa eräkohtaisesti pelata korkeintaan yksi (1) kaudella 2018- 2019 uuden paikallissarjan luetteloitu pelaaja. Lisäksi joukkueessa on oltava aina vähintään kaksi naispelaajaa kentällä (Sekasarjaa ei voi ajoittaa yhdellä naispelaajalla, mutta jos naispelaaja loukkaantuu sitä voi jatkaa yhdellä naispelaajalla). Naispelaajilla ei ole sarjarajoituksia, verkon korkeus on 243 cm, aloitus suoritetaan ala-aloituksena, miespelaajan etukentän hyökkäys tapahtuu sormilyöntinä tai jujuna, takakentän hyökkäys voi tapahtua myös iskulyöntinä, mutta ei etukenttäpelaajan toimesta, miespelaaja ei saa torjua eikä tehdä torjuntayritystä naispelaajan etukentän kolmannesta kosketuksesta. Takakentän hyökkäyksen voi torjua. Naispelaajalla hyökkäyksessä ei ole rajoitusta.

* Nuorten osallistuminen .
B-C juniorit voivat osallistua miesten ja naisten sarjoihin kuten aikuiset, sekä harrastesarjoihin jos eivät ole luetteloituneet ”liittotasoiseen” aikuisten sarjatoimintaan.
Luettelointi on tapahtunut kun pelaajan nimi on ensimmäisen kerran kirjattu aikuisten sarjaottelujen ottelupöytäkirjaan.

* Masters joukkueet ja muissa omatoimisissa sarjoissa pelaavat voivat osallistua tasonsa mukaiseen sarjaan

* Omantasoiseen turnaukseen osallistuminen antaa suuremman pelinautinnon kaikille joukkueille.

 

* Omantasoiseen turnaukseen osallistuminen antaa suuremman pelinautinnon kaikille joukkueille.

Jokainen turnaus on oma yksittäinen tapahtuma, sekä samalla cupin osakilpailu. Osakilpailusta saa sarjoittain cup pisteitä kokonaiskilpailuun seuraavasti. Voittaja saa 12, kakkonen 10, kolmonen 8 nelonen 7 viitonen 6 kuutonen 5 seiska 4 kasi 3 p 9 eteenpäin kaksi pistetä. Jos sarjaan ilmoittautuu/osallistuu vain kolme (3) joukkuetta pisteet jakautuvat 8,6 ja 5 pistettä. Jos turnauksessa on miesten ja miesten harrastesarja tai naisten ja naisten harrastesarja ja sarjaan ilmoittautuu vain yksi , kaksi. tai kolme joukkuetta, voidaan sarjat yhdistää pelillisesti. Tällöin yhden/kahden joukkueen sarjaan ilmoittautunut paras joukkue saa sarjaansa 6 ja kakkonen 5 pistettä. Kolmen joukkueen sarja voidaan pelata myös omana kaksinkertaisena sarjana (järjestäjän päätettävissä). Neljän ja tai useamman joukkueen sarjassa pisteet jakautuvat 12,10,8,7 jne.
Joukkue voi osallistua yhteen tai vaikka kaikkiin sarjansa turnauksiin. Jokaisesta alkuturnauksesta saadut pisteet lasketaan kokonaisturnauksen pisteisiin.
Kahdeksan parasta joukkuetta/sarja ovat oikeutettuja lopputurnaukseen, Lopputurnaukseen pääsemiseksi vaaditaan vähintään kolmeen turnaukseen osallistumista. Lopputurnausjoukkueiden pelaajien on pitänyt osallistua vähintään yhteen alkusarjan turnaukseen ko. joukkueessa. Mikäli joukkue ei osallistu lopputurnaukseen annetaan mahdollisuus seuraavaksi parhaalle joukkueelle. Tasapisteiden sattuessa järjestyksen määrää 1. voitot, 2. kakkossijat, 3. kolmossijat jne. Ellei näin saada järjestystä selville ratkaistaan lopputurnaukseen mukaanpääsy arvalla. Järjestäjällä on oikeus ottaa lopputurnaukseen joukkueita myös muilla perusteilla, mutta ne eivät voi syrjäyttää em. 8 parasta joukkuetta.

Joukkuemäärä turnauksissa sarjoittain

Pienin joukkuemäärä yksittäisessä turnauksessa on kolme joukkuetta/sarja jotta ko. sarja järjestetään. Jos turnauksessa on miesten ja miesten harrastesarja tai naisten ja naisten harrastesarja voi sarjaan osallistua myös yksi tai kaksi joukkuetta jolloin sarjat yhdistetään pelillisesti. Turnausjärjestäjä päättää asiasta.

Pelaajamäärä joukkueissa ja liberopelaajan käyttö

Mikäli pelipaikalla on vain viisi pelaajaa, joukkue saa pelata ottelun niillä. Tällöin kuutospaikka on tyhjä ja sen yli hypätään syöttöjärjestyksessä. Huom: viidellä pelaajalla saa pelata vain silloin, kun kuudetta pelaajaa ei ole mahdollista käyttää.
Jos joukkue aloittaa täysilukuisena ja tulee myöhemmin vajaaksi mistä tahansa syystä, se voi jatkaa peliä, kunhan kentällä on vähintään viisi pelikelpoista pelaajaa.
Sekasarjaa ei voi aloittaa yhdellä naispelaajalla, mutta jos naispelaaja loukkaantuu sitä voi jatkaa yhdellä naispelaajalla.

Turnauskohtaiset poikkeukset.
Pelaaja voi pelata ”vuokrapelaajana” saman sarjan useammassa vajaalukuisessa joukkueessa niin että pelaajamäärä kentällä saadaan viideksi tai kuudeksi pelaajaksi jos joukkueissa on pelaajapulaa. Jos joukkueessa on kuusi omaa pelaajaa, ei toisen joukkueen ”vuokrapelaajia” ole lupa käyttää.

Mikäli pelipaikalla on vain viisi pelaajaa, joukkue saa pelata ottelun niillä. Tällöin kuutospaikka on tyhjä ja sen yli hypätään syöttöjärjestyksessä. Huom: viidellä pelaajalla saa pelata vain silloin, kun kuudetta pelaajaa ei ole mahdollista käyttää.

Jos joukkue aloittaa täysilukuisena ja tulee myöhemmin vajaaksi mistä tahansa syystä, se voi jatkaa peliä, kunhan kentällä on vähintään viisi pelikelpoista pelaajaa.

Sekasarjaa ei voi aloittaa yhdellä naispelaajalla, mutta jos naispelaaja loukkaantuu sitä voi jatkaa yhdellä naispelaajalla.

Liberopelaaja

Mikäli joukkueella on erän alkaessa vähintään seitsemän pelikelpoista pelaajaa, se voi nimetä niistä erään yhden liberon. Tämä päätös on tehtävä ennen kunkin erän alkua.
Mikäli joukkue olisi tulossa vajaaksi muusta syystä kuin rangaistuksen seurauksena eikä poikkeuksellista vaihtoa ole mahdollista tehdä, siirtyy penkillä oleva libero tavalliseksi kenttäpelaajaksi.
Mikäli seuraavissa erissä joukkueella on erän alkaessa vain kuusi tai viisi pelaajaa, sillä ei enää ole oikeutta käyttää liberoa vaan liberosta tulee automaattisesti kenttäpelaaja.

Osallistumismaksut

Viking Line Cupissa on turnauskohtaiset osallistumismaksut jotka ovat osa- sekä lopputurnauksissa 80€ / joukkue. Osallistumismaksu on maksettava viimeistään viikkoa ennen turnausta järjestäjän pankkitilille. Tallinnan turnauksen osallistumismaksu kuukautta ennen turnausta.

Tuomarointi

Joukkueilla on turnauksissa tuomari/kirjuri velvollisuus järjestäjän laatiman otteluohjelman/tuomaritehtävien mukaisesti, ellei joukkue järjestäjän kanssa toisin sovi.

Turnausohjelmat

Järjestäjä laatii turnausohjelman osallistuvien joukkueiden määrän ja käytössä olevien kenttien antamin mahdollisuuksin. Sarjan alkamisajankohta ja ottelupaikka ilmoitetaan joukkueille alkuviikosta, otteluohjelmat saa turnauspaikalla.

Turnausten alkusarjat pelataan pääsääntöisesti kaksi (2) eräisinä, pistekatto 25 pistettä, voitetusta erästä piste. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä paremmuuden ratkaisee – voitetut/hävityt erät, – kaikkien pelien eräpisteiden erotus, – keskinäinen ottelu, – arpa. Sijoitusottelut pelataan kahdesta voittoerästä, kolmas erä pistekattona 10 pistettä. Järjestäjällä on oikeus poiketa näistä säännöistä huomioiden joukkueiden määrä ja käytössä olevat kentät. Tästä on ilmoitettava joukkueille ennakkoon alkamisajankohdan ilmoituksen yhteydessä. Lisäksi järjestäjällä on oikeus rajata osallistuvien joukkueiden määrä tarvittaessa.

Ilmoittautumiset

Kaikkien turnausten ilmoittautuminen avataan heti kun kilpailukalenteri julkaistaan ja on tehtävä viimeistään viikkoa ennen turnausta netissä osoitteessa www.vikinglinecup.net Tallinnan turnauksessa on poikkeava ilmoittautumisaika joka päättyy jo 2.2. Järjestäjällä on oikeus rajoittaa joukkueiden lukumäärää. Mahdolliset rajoitukset tehdään ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti. Turnausmaksu maksetaan järjestäjän pankkitilille viikkoa ennen turnausta.  Mikäli joukkue joutuu perumaan ilmoittautumisen viimeisellä viikolla se on tehtävä puhelimitse. Viimeisellä viikolla tapahtuvasta peruutuksesta palautetaan osallistumismaksu vain lääkärintodistuksen perusteella. Ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaja saa automaattisesti salasanan jolla voi kirjautua sivuille sisään, tämän jälkeen ilmoittautuminen tapahtuu kirjautumisen jälkeen, jolloin ilmoittajan ei tarvitse syöttää perustietoja uudestaan, sekä ilmoittajalla on mahdollisuus perua / muuttaa ilmoittautumista turnauksiin.

Vakuutusturva

Järjestäjä ei vastaa mahdollisista tapaturmista.
Viking Line Cupin pelaajat voivat lunastaa edullisen Harrastepassin joka sisältää myös vakuutuksen.
Vakuutuksellisen harrastepassin hinta on vain 55 €. Harrastepassin voi lunastaa osoitteesta: http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/kilpailu/lisenssit/suomisport.html Rekisteröityminen/profiilin luominen/ lisenssinosto – löytyy ohjeet aikuisten harrastepassin ostoon. Lisätietoja aikuisten harrastepassista tarvittaessa anita.sandell(at)lentopalloliitto.fi

Jyry

Turnauksen johtaja on samalla turnauksen jyry jonka päätökset ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa. Mahdolliset huomautukset pelaajan edustuskelpoisuudesta on tehtävä kirjallisesti ja toimitettava turnauksen johtajalle turnauspaikalla. Jälkikäteen tehtäviä huomautuksia ei käsitellä. Jos huomautuksesta johtuneessa tarkistuksessa todetaan joukkueessa pelanneen edustuskelpoisuutta vailla olut pelaaja, tuomitaan joukkue hävinneeksi ne ottelut joissa ko. pelaaja pelasi.

Luovutus

*Jos joukkue luovuttaa ottelun alkulohkossa, tuomitaan ko. ottelu hävinneeksi
*Jos joukkue luovuttaa sijoituspeleissä, tuomitaan ko. ottelu hävinneeksi ja joukkue sijoitetaan sarjassaan viimeiseksi.
*Jos ei ole sijoituspelejä (pelataan sarjamuotoisena), jo pelatut ottelut mitätöidään ja luovuttanut joukkue on sarjassaan viimeinen.
*Jos luovuttaneita joukkueita on useampi kuin yksi, kaikki joukkueet saavat sarjan viimeisen joukkueen pistemäärän.

Tuolkset ja mahdolliset muutokset

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Turnauskohtaiset tulokset, cupin pistetaulukko, sekä mahdolliset muutokset löytyvät osoitteesta www.vikinglinecup.net, sekä lentopalloliiton ja etelän alueen sivuilta.
Tiedustelut turnauskohtaisesti, tai Viking Line cupin vastaavalta.

Luettelointi on tapahtunut kun pelaajan nimi on ensimmäisen kerran kirjattu aikuisten sarjaottelujen ottelupöytäkirjaan.

Palkinnot

  • Jokaisessa osaturnauksessa arvotaan osallistuvien joukkueiden kesken yksi virallinen lentopallo.
  • Jokaisessa osaturnauksessa arvotaan joukkueisiin luetteloitujen pelaajien kesken Viking Linen risteilyjen lahja/etukortteja, yksi n. 50 €, yksi 30 € ja yksi 20 € arvoinen lahjakortti, tai esinepalkinto, sekä kaksi KIILA- lehden 2019 vuosikertaa. Turnauksissa voi olla myös yllätyspalkintoja.
  • Kaikki lopputurnaukseen osallistuvat joukkueet (max 12 henkilöä), saavat Viking Linen risteilyjen lahja/etukortit. Lisäksi voittajajoukkueille on tiedossa 160 € arvoiset lahjakortit.

Järjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin joista ilmoitetaan Viking Line Cupin kotisivuilla.